Pastamaskin, ravioliform och pastatillbehör

Pastamaskin, ravioliform och pastatillbehör – här hittar du det du behöver. Spaghetti, makaroner, tagliatelle, lasagne, ravioli – det finns en uppsjö av olika pastavarianter och alla har en sak gemensamt; samma enkla pastadeg utgör grunden. Durumvetemjöl, ägg och eventuellt en skvätt olivolja. Mer än så behövs faktiskt inte för att göra en egen pastadeg. Sen är det upp till dig vad du vill göra – vill du göra linguine/spagetti så använder du med fördel en pastamaskin.

23 produkter

Först kavlar du ut degen sedan vevar du degen genom pastamaskinen och ut kommer färdig spagetti. För att undvika att pastan klibbar ihop kan man hänga du den på en torkställning. Vill du istället ha tagliatelle eller pappardelle (bredare)  så går det att skära till dem med vanlig kniv – det som behövs är en stadig hand. Vill du ha en mer effektiv lösning så kan du använda speciella kavlar anpassade för tagliatelle och pappardelle. I andra änden av pastasorter finns förstås ravioli som är kuddar av pasta med fyllning. Här finns bra hjälpmedel som gör jobbet enklare och mer effektivt. Dels kan du använda en ravioliform med valfri form och kavla ut degen över den eller så kan du använda raviolistansar där du manuellt trycker ut så många du vill ha. Fyllningen får du förstås välja efter eget behag – en populär variant är en blandning av ricottaost och spenat. Tänk bara på att fyllningen bör vara finfördelad. Börja med en ravioliplatta – lägg sen på fyllning (ta inte för mycket) – pensla kanten med vatten eller ägg – lägg på nästa platta ovanpå och kläm ihop kanterna runt om – klart.

Vi försöker hela tiden fylla på vårt utbud av bra Pastamaskin, ravioliform och pastatillbehör och vi kan verkligen rekommendera att göra egen pasta – då skillnaden är jättestor. Variationerna är oändliga och det är nog bara fantasin som sätter gränser. Pasta är verkligen inte bara kolhydrater, det är riktigt god mat.