Grillspett

Grillspett – Ett av de mer klassiska redskapen vid grillen måste väl vara grillspett? Sedan urminnes tider har dessa använts för matlagning över öppen eld. Redan på stenålderstiden trädde man upp sitt kött på långa spett som man sedan angjorde över öppen eld. Vilket vi gör än idag.

Visar alla 4 resultat

Grillspett

Den allra enklaste formen av grillspett är väl de som man täljer till själv av någon gren när man är ute i skogen och grillar korv. De vi säljer är alla tillverkade i rostfritt stål för lång och bra hållbarhet. Vissa modeller är lite längre medans andra är kortare. Vi har även lite mer lyxiga varianter med avpetare så du slipper kladda ner dig när du ska ta av maten.

Hur tillagar man då goda grillspett? Ja, det finns många varianter på vad som är det bästa sättet, men några viktiga tumregler finns det som man kan hålla sig till. För det första se till att alla bitar är lika stora i förhållande till sin tillagningstid. Lök har ganska lång tillagningstid så då bör man kanske hålla igen lite på storleken, medan tomat gärna faller sönder och man har för små bitar. När det kommer till köttet så ska du inte blanda olika köttsorter då de oftast har olika tillagningstid.

Oavsett vad du gör för grillspett se till att dina spett är gjorda i metall och inte i trä. I mataffärerna finns ofta enkla grillspett i trä där instruktionen brukar vara att man ska blötlägga dem innan. Men detta hjälper inte mer än några minuter. Sedan börjar de förkolna för att slutlig brinna upp i ändarna. Med resultatet att det blir svårt värre att plocka upp dem från grillen.