Gjutjärnsgryta

Gjutjärnsgryta – Om du inte äger en gjutjärnsgryta eller en gjutjärnspanna så föreslår vi att du skyndar dig att skaffa en. Vi har flera olika varianter att välja på . En bra gjutjärnsgryta är en av de viktigaste och mest mångsidiga kokkärlen i ditt kök. Den fungerar lika väl på spisen som i ugnen vilket gör att den är perfekt för bräsering, soppkok, grytor, koka såser i, steka kyckling i och till och med baka bröd i. En stekpanna eller grillpanna i gjutjärn är också bra att ha och framförallt så har de nästan evig livslängd. Gjutjärn åt svenska folket.

Visar alla 15 resultat

Gjutjärnsgryta

En gjutjärnsgryta är ursprunget när gäller det slow-cooking och den är en riktig arbetshäst. Den är varje köks stolthet och den brukar finnas med på de flesta önskelistor över kökstillbehör. En bra gjutjärnsgryta finns i de flesta välsorterade kök och är tung och tjock nog för att leda och bevara värmen, samt djup nog så att stora köttbitar tillsammans med mycket vätska får plats. De klassiska användningsområdena är bräsering, köttgrytor och chili. Men den kan så mycket mer.

Stekpanna

En stekpanna i gjutjärn väger en hel del men det är det som är dess styrka eftersom det bidrar till den jämna och långvariga värmen. Dessutom tål den även att användas i ugnen och på grillen. Det finns väl ingen som tackar nej till klassiker som baked beans, äggkaka, gulasch, sheppards pie, potatisfrikasse eller fläskkotlett i tomat och rosmarin.