Vinkylare

Här finns olika vinkylare att välja mellan. Det finns modeller med en elegant och sober stil i borstat rostfritt stål och det finns även mer enkla modeller i akrylplast med en modernare stil. Sedan finns det de mer lyxiga champagnekylarna. Om ni är väldigt törstiga eller om ni är ett större sällskap så har vi vinkylare med plats för mer än en flaska. Det som är gemensamt för alla vinkylare är att de har till uppgift att hålla ett kylt vin kallt längre än utan en kylare. Den kyler alltså inte ner vinet utan den behåller temperaturen, inte för evigt men en längre tid. Man kan också fylla på med isbitar för att öka effekten.

Visar alla 13 resultat

Vad är då rätt temperatur för ett vin? Majoriteten av vita viner bör ha en temperatur på 8-10 grader vid servering. Desto lättare vitt vin desto lägre serveringstemperatur och vice versa, ju fylligare vin desto högre temperatur. Mousserande vin smakar bäst mellan 6- 8 grader. Röda viner ska man helst servera mellan 16- 18 grader – det vill säga betydligt svalare än det som är normal rumstemperatur i en vanligt svenskt hem idag. Med andra ord så bör man även kyla ett rödvin innan servering. Lägg in det en halvtimme innan servering i kylen  – lite beroende på temperatur innan.