Vinkylare

Här finns olika vinkylare att välja mellan. Det finns modeller med en mer elegant och sober stil i borstat rostfritt stål, det finns mer enkla modeller mer mer “modern” stil i akrylplast med flera. Det som är gemensamt för alla vinkylare är att de har till uppgift att hålla en kylt vin kallt längre än utan en kylare. Den kyler alltså inte ner vinet utan den behåller temperaturen – inte för evigt men en längre tid. Man kan också fylla på med isbitar för att öka effekten.

18 produkter

Om ni är väldigt törstiga eller ni är ett större sällskap så har vi vinkylare med plats för mer än en flaska. Du hittar också de mer lyxiga champagnekylarna.

Vad är då rätt temperatur för ett vin? Majoriteten av vita viner bör ha en temperatur på 8-10 grader vid servering. Desto lättare vitt vin desto lägre serveringstemperatur och vice versa, ju fylligare vin desto högre temperatur. Mousserande vin smakar bäst mellan 6- 8 grader. Röda viner ska serveras helst mellan 16- 18 grader – det vill säga betydligt svalare än det som är normal rumstemperatur i en vanligt svenskt hem idag. Med andra ord så bör även ett rödvin kylas ner innan servering. Lägg in det en halvtimme innan servering i kylen  – lite beroende på temperatur innan.