Vispar

Vi älskar vispar! Det är något speciellt att stå med en visp och röra ihop en bearnaise till stora familjemåltiden och känna tröttheten i armen komma smygande. Skämt åsido så tycker vi visparna är något man ska ha lite  koll på. De är visserligen inga tekniska underverk, men man ska välja vispar som man trivs med.

19 produkter

Som exempelvis brukar proffskockarna föredra ballongvispar eftersom de är lättare arbeta större mängder med plus att de vispar in mer luft. Ska du däremot lag en måltid till dig och nån mer så kanske en spiralvisp är mer lagom – den är lite mer lättjobbad anser vissa. Men i slutänden är det ändå en smaksak. Det man ska tänka på är förstås att ju större ballongvispen eller spiralvispen är desto tyngre är den att jobba med. Vissa vispar är utrustade med silikon för att skydda ömtåliga ytor. Förr i tiden – långt tillbaka – så var de tillverkade av björkris som bands ihop. Normalt så tillverkade familjen sina egna björkrisvispar och oftast var det barnen i familjen som fick utföra uppgiften. För den som tycker manuellt vispande är för tungt så finns det alltid elvispar och även matberedare utrustade med vispfunktion