Stekpanna
Stekpanna – En modern stekpanna kan vara tillverkad i många olika material. Ofta handlar det om gjutjärn, aluminium och rostfritt stål. Det sistnämnda leder däremot inte värme särskilt bra så då lägger man in en så kallad sandwich-sula i botten. Det innebär att botten består av flera lager rostfritt stål samt aluminium. Stekpannor i gjutjärn behöver däremot ingen sandwich-konstruktion. Där sprider järnet värmen jämnt ända upp på kanterna.
Visar alla 46 resultatSortera efter popularitet
-
Stekpanna Gjutjärn Mini 15 cm Artesà
219 kr -
Sauteuse 3 liter Exxent
599 kr -
Gjutjärnspanna 17 cm med underlägg Xantia
349 kr -
Stekpanna 24 ProBelly Heirol
449 kr -
Stekpanna 28 Quantum Exxent
499 kr -
Paellapanna 32 cm World of Flavours
189 kr -
Stekpanna Lättviktsgjutjärn 24 Satake
399 kr -
Stekpanna 24 Låg kant Quantum Exxent
389 kr -
Stekpanna Groove 28 Heirol
499 kr -
Sauteuse Lättviktsgjutjärn 20 Satake
599 kr -
Stekpanna Lättviktsgjutjärn 20 Satake
349 kr -
Stekbord Kolstål Steffie Dorre
799 kr -
Sauteuse 1.8 liter Exxent
479 kr -
Stekpanna 28 Dupont Exxent
899 kr -
Plättjärn Heirol
499 kr -
Stekpanna 28 cm Heirol Cerasafe+ Pro
749 kr -
Stekpanna 24 cm Grippy Heirol
159 kr -
Stekpanna 28 cm Grippy Heirol
199 kr -
Traktörpanna 2.4 liter Rocket Kitchenware by Tareq Taylor
789 kr -
Sauteuse Lättviktsgjutjärn 24 Satake
659 kr -
Sauteuse 3 liter Heirol Cerasafe+ Pro
699 kr -
Stekpanna Gjutjärn 26 Holm
399 kr -
Grillpanna Six o´clock rectangular grillpan
1.599 kr -
Grillpanna 28 cm Heirol Cerasafe+
399 kr -
Stekpanna Stella 24 cm Dorre
399 kr -
Sauteuse 2 liter Kosmo Dorre
549 kr -
Stekpanna 28 Heirol Black Steel Pro
799 kr -
Stekpanna 24 Heirol Black Steel Pro
699 kr -
Stekpanna 20 Heirol Black Steel Pro
599 kr -
Sauteuse 2.5 liter Exxent
499 kr -
Stekpanna 24 Dupont Exxent
699 kr -
Stekpanna Groove 24 Heirol
389 kr -
Stekpanna 26 cm Grippy Heirol
179 kr
Val av stekpanna
Det finns en uppsjö av storlekar. Alltifrån en diameter på 20 cm upp till betydligt större som kräver en lite större värmekälla. De mindre pannorna är utmärkta om man vill göra en omelett för en person. Fördelen med de mindre är förstås att de är mycket lättare och därmed enklare att jobba med.
En viktigt egenskap hos stekpannor är de så kallade ’non-stick-egenskaperna’, dvs om det du steker fastnar eller inte fastnar. Förr i tiden pratade man om teflonpannor. Nuförtiden finns mer moderna material som är mer hållbara och har en bättre nonstick-egenskaper. Vill man ”göra det på riktigt” så köper man en gjutjärnspanna och bränner in den. Gör man detta på rätt sätt så kan du får nästan samma släppa-lätt egenskaper som hos en nonstickpanna.