Kastrull
Kastrull – De allra flesta kastruller är tillverkade i rostfritt stål. Dock finns det några få som är tillverkade i aluminium. Det sistnämnda ger en kastrull som värms upp väldigt fort men är svårare att rengöra. Den rostfria kastrullen är tyngre och mer rejäl. Bottenytan är ofta tillverkad i olika legeringar för att öka värmeledningsförmågan.
Visar alla 21 resultat
-
Kastrull 3 liter Exxent
479 kr -
Kastrull 1 liter Exxent
329 kr -
Sauteuse 3 liter Exxent
599 kr -
Kastrull 2.4 liter Exxent
429 kr -
Kastrull 1.5 liter Exxent
399 kr -
Kastrull ProBelly 2 liter med glaslock Heirol
399 kr -
Kastrullset 6 delar Basic Dorre
999 kr -
Sauteuse Lättviktsgjutjärn 20 Satake
599 kr -
Sauteuse 1.8 liter Exxent
459 kr -
Kastrull 1 liter Kosmo Dorre
299 kr -
Sauteuse 3 liter Heirol Cerasafe+ Pro
699 kr -
Kastrullset 6 delar Kaci Dorre
999 kr -
Kastrull 1.5 liter Kosmo Dorre
379 kr -
Sauteuse 2 liter Kosmo Dorre
549 kr -
Kastrull 1.5 liter Rocket Kitchenware by Tareq Taylor
539 kr -
Sauteuse 2.5 liter Exxent
499 kr
Val av kastrull
Ordet kastrull kommer från franskans casserole. Vi har ett brett utbud av kastruller, små som stora med eller utan lock. Om du har en induktionshäll hemma så är det viktigt att komma ihåg att koppar och aluminium inte fungerar tillsammans med induktion. Däremot fungerar gjutjärn och rostfria kastruller utmärkt. När du ska välja en kastrull är det viktigt att tänka på storleken. Att välja rätt är viktigare än man tror kanske. Både vätska och livsmedel ska få plats. Kokar man pasta ska man exempelvis har rikligt med vatten. Därför rekommenderar vi minst 5 liter på kastrullen om du ska koka pasta till familjen.
Vissa kastruller kommer med glaslock vilket kan vara en klar fördel för då kan man titta i kastrullen utan att behöva lyfta locket. Kom dock ihåg att glas kan gå sönder. Något som vi kanske missar ibland är att lägga på locket när vi kokar upp vatten. Det spar både tid och energi. Det som många gånger avgör hur bra en kastrull är, är tjockleken på botten och om det är en så kallad sandwich-botten. De allra flesta kastruller vi säljer har sandwichbotten. Vilket innebär att man har tre olika lager för att få en bra värmefördelning. En tjock och fin botten minskar också risken för vidbränning. En kastrull som är lätt att rengöra är en med en non-stick beläggning på insidan. Kom då ihåg att bara använda plastredskap i den för att inte förstöra beläggningen.
Har du också funderat på vad skillnaden mellan kastrull och gryta är? Enligt vissa så är det antalet handtag som avgör: Ett handtag så har du en kastrull men är det två handtag så har du en gryta!