Grönsakskniv
Grönsakskniv – Kan även gå under namnet skalkniv men då oftast när de är lite mindre. Det är den perfekta allroundkniven att ha när kockkniven blir för stor eller när skalkniven är för liten. Den är en viktig del i köket då det är de som fixar allt finlir. Bladet är oftast mellan 8 och 12 cm, ibland med en svängd egg. Fördelen med en liten kniv i många situationer är att den blir lättare att jobba med samt att det är enklare att utföra de mer tillkrånglade uppgifterna. Grönsaksknivar och skalknivar är som mindre och lättjobbade universalknivar.
Visar alla 20 resultat
-
Skalkniv Petty Keramisk 8 cm Kyocera
449 kr -
Tomat- och grönsakskniv Rösle
249 kr -
Grönsakskniv Petty 15 cm Classic Damascus Mcusta/Zanmai
1.599 kr -
Skalkniv 9 cm BBM Uptown
79 kr -
Grönsakskniv Petty Keramisk 13 cm Kyocera
549 kr -
Grönsakskniv Petty 15 cm Modern Molybdenum Mcusta/Zanmai
899 kr -
Grönsakskniv Petty 16 cm Scandinavia Xantia
149 kr -
Skalkniv 10 cm Lion Sabatier Pluton
299 kr -
Grönsakskniv Petty 15 cm Hybrid Splash Mcusta/Zanmai
2.199 kr -
Grönsakskniv Petty Keramisk 11 cm Kyocera
499 kr -
Svampkniv med fodral Heirol
179 kr -
Knivset Yari 3 delar Dorre
499 kr -
Knivset Professional 3 delar Exxent
999 kr -
Knivset 6 delar Satake Houcho
2.199 kr -
Fruktkniv Rostfritt Steely Heirol
99 kr -
Skalkniv Petty 12 cm Modern Molybdenum Mcusta/Zanmai
799 kr -
Grönsakskniv Petty 15 cm Lion Sabatier Pluton
499 kr -
Skalkniv Petty 9 cm Flame Damascus Mcusta/Zanmai
1.199 kr -
Skalkniv Petty 11 cm Flame Damascus Mcusta/Zanmai
1.299 kr -
Skalkniv Petty 11 cm Classic Damascus Mcusta/Zanmai
1.499 kr
Grönsakskniv – Vi har olika märken och kvalitetsklasser att välja på. Med sitt blad på 6-12 cm ser grönsakskniven ut som en minivariant av kockkniven men man använder den på ett helt annat sätt. Den är perfekt för att skala frukt och grönsaker, skiva vitlöksklyftor eller hacka schalottenlök. Kontrollerat finlir som till exempel skära mönster eller former. Använd den helt enkelt för alla jobb som kräver precision som skära bort strängen från jalapeños eller kärna ur ett äpple.
Jordgubbar
Till skillnad från kockkniven som man alltid använder på en skärbräda kan du använda din grönsakskniv uppe i luften. Den blir som en förlängning av din hand och på så sätt ökar precisionen. Ett litet handtag ger maximal kontroll över eggen och spetsen. Rensa jordgubbar genom att använd spetsen på kniven för att ta bort det gröna. Sedan kan du skära ut den vita kärnan om du vill så får du en utmärkt god jordgubbe.
Citrusfrukter
Klyfta en apelsin eller en citron med lätthet. Håll frukten över en bunke för att samla upp saften. Skala frukten och skär sedan mellan ”väggarna” för att på så sätt skära ut varje klyfta. Eftersom du håller frukten i handen så blir det mycket säkrare att göra detta med en grönsakskniv istället för med en kockkniv.