Knivtillbehör
Knivtillbehör – Här hittar du diverse tillbehör för dina köksknivar som kan vara bra att ha. Framförallt är det brynen och knivslipar som är nödvändiga för att underhålla dina knivar. Att underhålla eggen på dina knivar är nödvändigt för att behålla skärpan. En vass egg skär inte bara snabbare och mer precist utan minskar också skaderisken. Med en slö kniv tar du i mer när du skär och därmed ökar risken för att du ska slinta.
Visar alla 12 resultat
-
Diamantbryne Ovalt 26 cm Exxent
379 kr -
Skärpstål 30 cm Exxent
349 kr -
Knivslip Saga Dorre
149 kr -
Slipsten kombo 1000/3000 grit Satake
699 kr -
Keramiskt bryne 24 cm Satake
399 kr -
Knivslip Diamant och skärpstål Kasumi Exxent
699 kr -
Knivslip 3-in-1 Funktion
179 kr -
Slipsten Tvåsidig 1000/6000 Suri Dorre
399 kr -
Diamantbryne 23 cm Satake
499 kr -
Knivslip Kali Dorre
249 kr -
Brynstål 30 cm Brianna Dorre
249 kr -
Slipstöd Kniv Suri Dorre
79 kr
Slipa kniven
Att bryna sina knivar kan vara en hel vetenskap med olika tekniker och brynen, med eller utan vatten och olika slipvinklar. För den som gillar enkla lösningar så har vi de så kallade rullslipar där du i princip drar en kniv fram och tillbaka några gånger. Oftast finns det två olika grovlekar på sliphjulen. En grövre som du börjar med och en finare som du avslutar med. Sedan finns de klassiska långsmala brynen som du ser proffsen använda. Några snabba effektiva drag och du är redo.
Att bara bryna kniveggen räcker inte i all evighet. Till slut är eggen utsliten och man måste slipa upp en ny egg. Hur ofta du behöver göra det beror på hur mycket du använder dina knivar men en gång om året bör kan vara en bra riktlinje. Att slipa sin kniv kan man böra själv men många väljer att lämna in sina knivar till en professionell knivslipare. Vill du göra det själv så kan det vara en idé att läsa på innan om olika tekniker och vad som är viktigt att tänka på.