Knivtillbehör

Här hittar du diverse knivtillbehör för dina köksknivar som kan vara bra att ha. Framförallt är det brynen och knivslipar som är nödvändiga för att underhålla dina knivar. Att underhålla eggen på dina knivar är förstås nödvändigt för att behålla skärpan. En vass egg skär inte bara snabbare och mer precist utan minskar skaderisken också. Med en slö kniv tar du i mer när du skär och därmed ökar risken för att du ska slinta.

 

35 produkter

Att bryna sina knivar kan vara en hel vetenskap med olika tekniker och brynen  – med eller utan vatten och olika slipvinklar. För den som gillar enkla lösningar så har vi de så kallade rullslipar där du i princip drar en kniv fram och tillbaka några gånger. Oftast finns det två olika grovlekar på sliphjulen – en grövre som du börjar med och en finare som du avslutar med. Det finns också de som är förberedda för olika slipvinklar – en mindre för japanska knivar och en större. Sen finns de klassiska långsmala brynen som du ser proffsen använda – några snabba effektiva drag och sen är du redo.

Att bara bryna kniveggen räcker inte i all evighet – till slut tar eggen slut och man måste slipa upp en ny egg. Hur ofta du behöver göra det är förstås beroende på hur mycket du använder dina knivar men en gång om året bör kan vara en bra riktlinje. Att slipa sin kniv kan man böra själv men många väljer att lämna in sina knivar till en professionell knivslipare. Vill du göra det själv så kan det vara en idé att läsa på innan om olika tekniker och vad som är viktigt att tänka på.

Hos oss hittar du de knivtillbehör du behöver och däribland flera olika varianter av brynen men även slipstenar från bland annat Satake.