Knivset
Knivset – Det här kan vara ett bra sätt att börja bygga upp en knivsamling inom ett visst märke. Även den perfekta presenten eller julklappen till en matlagningsintresserad. De allra flesta set brukar innehålla 2-4 knivar och bestå av de vanligaste typerna – kockkniv, grönsakskniv och ytterligare en variant. En del knivset är anpassade för professionellt bruk och lämpar sig för den avancerade amatörkocken såväl som den yrkesverksamma kocken.
Visar alla 8 resultatSortera efter popularitet
-
KAMPANJ 25%
Ostknivset 4 delar Odina Dorre
Det ursprungliga priset var: 159 kr.119 krDet nuvarande priset är: 119 kr. -
KAMPANJ 25%
Knivset Akira 3-pack Brunt handtag Dorre
Det ursprungliga priset var: 229 kr.172 krDet nuvarande priset är: 172 kr. -
KAMPANJ 25%
Knivset Akira 3-pack Svart handtag Dorre
Det ursprungliga priset var: 229 kr.172 krDet nuvarande priset är: 172 kr. -
KAMPANJ 25%
Knivset Kasima 3 delar Dorre
Det ursprungliga priset var: 399 kr.299 krDet nuvarande priset är: 299 kr. -
Kockkniv och skärbräda Lion Sabatier
449 kr -
KAMPANJ 25%
Skärbräda med brödkniv Billy Dorre
Det ursprungliga priset var: 349 kr.262 krDet nuvarande priset är: 262 kr. -
KAMPANJ 25%
Knivset Yari 3 delar Dorre
Det ursprungliga priset var: 499 kr.374 krDet nuvarande priset är: 374 kr. -
Knivset 6 delar Satake Houcho
2.199 kr
Knivset
Oavsett om det är knivset bestående av 2 delar eller många fler delar, så är det ett bekvämt köp. Det förenklar skivandet, hackandet och skärandet i köket. Det finns knivar som är specialdesignade för olika jobb. Till exempel så kan man inte använda en filékniv som brödkniv och vice versa. De allra flesta knivseten har dock knivar som är utformade att utföra flera lika uppgifter i köket. En av dessa är den så kallade allroundkniven som klarar av väldigt många skär och hackuppgifter.
Som tidigare nämnts så finns det en handfull knivar som bör utgöra grunden i alla samlingar av köksknivar och detta brukar även gälla i ett set. Dessa köksknivar är brödkniven, kockkniven och grönsakskniven. De allra flesta brukar vara överens om att kockkniven är en ”måste-kniv”. Brödkniven är nästan lika viktigt och den känns igen på sitt sågtandade blad som underlättar att skärpa genom skorpan på brödet.