Lion Sabatier

Lion Sabatier – COUTEL ’INNOV, Thiers, Frankrike, blev grundat år 1852 och övertog fabrikationen av LION SABATIER år 1991.

Under mer än 500 år har Thiers varit centrum för den franska knivtillverkningen. Här ligger flera ”Sabatier”-fabriker som tillverkar knivar men av olika kvalitet.

Redan år 1812 blev varumärket LION SABATIER registrerat som det första Sabatier-varumärket och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol.

Lejonet är ””djurens konung”” och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet och är en kvalitetsgaranti för användaren.

Knivarna har västerländsk slipvinkel vilket innebär mellan 15 och 25 grader. Detta ger en egg som håller längre än knivar med japansk slipvinkel. Vi rekommenderar de här knivarna som ett bra prisvänligt instegsalterniv för dig som vill lära dig mer om knivar och vill bygga upp en vass och bra samling köksknivar i köket.

Det franska köket är världsberömt men deras knivar har kanske inte riktigt nått samma stjärnstatus ännu. Men med märken som Sabatier som bygger på långa tillverkartraditioner och stort kvalitetstänkande så har de nått hög status inom den professionella matlagningsvärlden. Glöm inte bort att underhålla dina köksknivar. De behöver regelbundet brynas med ett bryne – kanske varannan gång du ska använda kniven men helst varje gång. Några gånger om året behöver du slipa upp en ny egg och detta kräver lite mer kunskap och träning för att få rätt vinkel. Om man inte vill göra det själv kan man lämna in knivarna för att på dem slipade.