Vispar

Vispar – Vi älskar vispen. Det är något speciellt att stå med en visp och röra ihop en bearnaise till stora familjemåltiden och känna tröttheten i armen komma smygande. Så vi tycker att visparna är något man ska ha lite  koll på och välja med omsorg. De är visserligen inga tekniska underverk, men man ska välja vispar som man trivs med.

Ballongvisp eller trådvisp

Oftast brukar proffskockarna föredra ballongvispar eftersom de är lättare arbeta större mängder med plus att de vispar in mer luft. Ska du däremot laga en måltid till dig och nån mer så kanske en spiralvisp är mer lagom. Den är lite mer lättjobbad anser vissa men i slutänden är det ändå en smaksak. Det man ska tänka på är förstås att ju större ballongvispen eller spiralvispen är desto tyngre är den att jobba med. Vissa vispar är utrustade med silikon för att skydda ömtåliga ytor. Om man går långt tillbaka i tiden så var de tillverkade av björkris som man band ihop. Normalt så tillverkade familjen sina egna björkrisvispar och oftast var det barnen i familjen som fick utföra uppgiften.