Stekspade

Stekspaden – Ett av de mer grundläggande köksredskap som finns i ett kök. En rätt enkelt kökstillbehör utan några som helst rörliga delar eller blinkande lampor. Trots sin enkelhet så finns det en del att tänka på när du välja en. Du behöver ta hänsyn till materialval, färg, form och ändamål. Det sistnämnda handlar om att du kan välja en en klassiskt långsmal som enkelt lyfter upp den saftiga ryggbiffen ur stekpannan.

Du kan också välja en som är bred som gör det enkelt att lyfta upp till exempel fisk eller sparris. En stekspade ska ha en snygg och praktisk form, vara värmetålig, stabil och flexibel utan att vara vass. Kraven är som sagt många och grunden till en bra stekspade är materialet. Det finns idag bra alternativ till stekspadar i metall, med god funktion, men som inte sliter lika mycket på stekpannorna. Även till grillen är en stekspade användbar men då är det bra att köpa en med lite längre skaft så man inte bränner sig.