Skärbräda
Skärbräda – Ett köksredskap som fått rejält höjd status senaste åren tack vare både matlagningsprogram och inredningstidningar. Idag är en skärbräda inte bara ett köksredskap utan även en inredningsdetalj. Få saker är så snyggt och lyfter köket så mycket som några riktigt fina träskärbrädor. Dessutom är det ett fantastiskt redskap i köket och devisen verkar vara att ju större och tyngre desto bättre. Till viss del stämmer detta men det är långt ifrån sanningen. Bäst är om man har två tre olika skärbrädor för olika ändamål. Kanske även olika storlekar och av olika material.
Visar alla 55 resultatSortera efter popularitet
-
Serveringsbräda Akacia Sonja Dorre
209 kr -
Brödskärbräda Trä 50×30 Exxent
499 kr -
Skärbräda Björk 38×21 Exxent
249 kr -
Skärbräda 35×25 natur DaloLindén
59 kr -
Skärbräda Bambu 40×30 Kombo Dorre
399 kr -
Skärbräda Akacia 50×35 cm Holm
549 kr -
Skärbräda Ek 55×21 Heirol
469 kr -
Kockkniv och skärbräda Lion Sabatier
449 kr -
Skärbräda 2-pack Polly Dorre
229 kr -
Skärbräda Ek 50×25 Heirol
499 kr -
Brödkniv med skärbräda Saki Dorre
299 kr -
Serveringsbräda Akacia 48×27 cm Xantia
349 kr -
Serveringsbräda Akacia 26×18 Xantia
199 kr -
Skärbräda med bleck 39×27 Continenta
799 kr -
Skärbräda Akacia 56×35 Skye Dorre
599 kr -
Serveringsbricka Trä 60×15 cm
99 kr -
Skärbräda Akacia 45×28 cm Holm
449 kr -
Skärbräda Ek 45×25 Heirol
359 kr -
Skärbräda med 3 bleck 50×32 Continenta
1.299 kr -
Skärbräda Rund 35 cm Exxent
599 kr -
Skärbräda Akacia 32×22 Sina Dorre
249 kr -
Skärbräda med brödkniv Billy Dorre
349 kr -
Skärbräda med mätpunkter Akacia Satake
749 kr -
Trancherskärbräda Akacia 59×38 cm Holm
799 kr -
Skärbräda med bleck 48×32 Continenta
1.199 kr -
Skärbräda 75×30 Gummiträ Exxent
799 kr -
Skärbräda Akacia 40×28 Sina Dorre
349 kr -
Serveringsbräda Rund Fiskbensmönster Holm
439 kr -
Serveringsbräda Fiskbensmönster 45×16 Holm
439 kr -
Skärbräda Akacia 40×30 Skye Dorre
399 kr -
Serveringsbräda 40×23 Mangoträ Artesà
349 kr -
Skärbräda Akacia 35×28 cm Holm
399 kr
Träskärbräda
Träskärbrädor har blivit omåttligt populära och särskilt de som är stora och tunga. Dessa kan kosta från några hundra upp till många tusen, beroende på tjocklek och tillverkningsteknik. De allra ”finaste” anser många vara de som är tillverkade i ändträ som man kallar det, dvs brädan består av hoplimmade stående stavar. Detta ger det bästa underlaget för dina knivar. På tal om knivar så är en skärbräda i trä det bästa underlaget för kniven. Det är lagom mjukt och skadar inte eggen lika mycket som en i plast. Sen finns det förstås en ytterligare står fördel med träskärbrädan, den åldras med värdighet. Det är först när man använt den några år som den verkligen börjar få status. Då börjar den få en härlig patina som visar att du är en fantastisk kock i köket. Viktigt att tänka på när det gäller den typen av skärbrädor är att de kräver någon form av regelbundet underhåll för att inte spricka.
Plastskärbräda
Den allra enklaste är en skärbräda i plast och dessa brukar finns i många olika storlekar. De allra tunnaste i plast bör man undvika för det är oundvikligt att de kommer att gå sönder när kniven har skurit tillräckligt många gånger i den. Satsa hellre på två stycken i olika storlekar som är runt en halv till en cm tjock. De självklara fördelarna med en plastskärbräda är att de är hygieniska (tänk fisk och kyckling), lätta att rengöra och tar liten plats när du inte använder den. Nackdelarna kan vara att de kanske inte ligger helt still och att de inte åldras särskilt attraktivt.