Rivjärn och zestjärn
Rivjärn och zestjärn tillhör de där köksredskapen som man inte så ofta lägger märke till. De bara finns där och gör nytta. Det finns en mängd olika varianter av rivjärn. Vi har de som är lite större och fyrkantiga som står på bänken och man håller fast med en hand. Oftast finns det fyra olika sidor av riva på. En grov sida och två finare och en ibland en sida som hyvlar.
Visar alla 21 resultatSortera efter popularitet
-
Rivjärn Rostfritt Exxent
99 kr -
Rivjärn Rostfritt Steely Heirol
109 kr -
Pastaset Penne Dorre
149 kr -
Rivjärn Rita Dorre
199 kr -
Zestjärn / Citrusstrimlare OXO Good Grips
149 kr -
Rivjärn med handtag Fin Exxent
139 kr -
Rivjärn med zestjärn OXO Good Grips
499 kr -
Bunke med rivjärn Betje Dorre
299 kr -
Rivjärn med uppsamlingsbox OXO Good Grips
369 kr -
Zestjärn Duo Zena Dorre
179 kr -
Rivjärn Etsade skär Exxent
249 kr -
Mandolinset med spiralizer och rivjärn OXO Good Grips
449 kr -
Rivjärn Rostfritt Grov Steely Heirol
149 kr -
Muskotnötrivare Nutmeg Chef’n
79 kr -
Ciseleringsjärn Rostfritt Steely Heirol
149 kr -
Zestjärn Zoya Dorre
189 kr -
Rivjärn Reese Dorre
119 kr -
Rivjärn Rostfritt Fin Steely Heirol
149 kr -
Rivjärn Vikbart OXO Good Grips
399 kr
Vi har även handhållna rivjärn och även dessa i varierande grovlek. Dessa kan vara långsmala och man kan även använda de som zestjärn.
Det första kända riktiga rivjärnet uppfann man i Frankrike 1540 och använde i första hand till att riva ost. Ett rivjärn är en nödvändighet om du skall tillaga raggmunk och fläsk – en maträtt som är svårslagen! Ett zestjärn eller sisilerare som det också kan kallas är ett verktyg som används för att exempelvis finriva skalet på en citron eller apelsin. Det brukar ge ett fräscht smaktillskott. Glöm inte att tvätt citrusfrukten innan och riv bara det yttersta av skalet. Det vita av skalet vill du inte ha med – eftersom det har en besk smak.