Kökstermometer

Kökstermometer – Här hittar du olika typer av termometrar som man kan behöva i köket. Stektermometer, ugnstermometer samt frys- och kylskåpstermometer. Att använda termometer i matlagningen är en självklarhet för vissa men många utgår istället från tillagningstid för att avgöra när en maträtt är klar. Visst det är enkelt och smidigt men tänk på att en styckningsdetalj kan variera i tjocklek och har därmed olika tillagningstider.

Kökstermometer – En köttermometer eller stektermometer löser många problem genom att helt enkelt mäta temperaturen i mitten av köttbiten. Vilken som är den bästa temperaturen beror på typ av kött och hur väl tillagat du vill att det ska vara. Om du ska tillaga i ugnen så kan det vara smart att välja en köttermometer som har sladd. Då kan du låta mätstickan sitta i köttbiten under hela tillagningsprocessen och du slipper bränna dig i onödan.

Även för den som bakar kan en termometer vara bra att ha. Vid till exempel mätning av degvätska eller när man kokar kola. Flera använder också en termometer för att se om ett bröd är genombakat eller inte. När du grillar är det också viktig med en grilltermometer som mäter temperaturen. Undvik att göra misstaget som en del gör, börja skära i köttet för att se om det är klart. Det som händer då är att köttsaften rinner ut och köttet blir torrt.

Glöm inte bort den viktiga frys- och kylskåpstermometern som kan bespara dig både matsvinn och magsjuka.