Culimat
Culimat – Culimat har en produktserie med köksredskap och köksutrustning som man tagit fram i samarbete med Kockarnas Kock Mathias Dahlgren. Varumärket blev lanserat redan i slutet på 90-talet men fick inte fart förrän samarbetet mellan Culimat och Mathias Dahlgren startade upp och blev lanserat år 2016. Det började med rostfria kok- och stekkärl som även ska klara av den höga påfrestningen som är i ett restaurangkök. Nu har man utvecklat sortimentet och det ingår allt från skärbrädor och köksverktyg till grytor och stekpannor. Allt med fokus användarvänlighet och rena material som trä och rostfritt.
Endast ett sökresultat
Mathias är den enda svensk som vunnit Bocuse d’Or och man har utsett honom till Kockarnas Kock hela åtta år. Utöver de restauranger som idag är i full drift så ligger Mathias bakom två av Stockholms riktiga klassiker inom restaurangvärlden, Fredsgatan 12 och Bon Lloc. Han har även skrivit några riktigt hyllade kokböcker som till exempel böckerna Bon Lloc, Det naturliga köket, Kokbok för grå dagar och Mat i Sommartid.
Så här säger Mathias om var passionen för matlagning kommer:
“Att konstant söka efter det där bättre sättet att tillreda och förädla en råvara är drivet som finns inombords. Hur kan vi använda bättre råvaror på ett bättre sätt… Det är frågan jag själv söker svar på dag efter dag, år efter år. “