Ostkaka på Keso

Ostkaka på Keso – Recept Ostkaka

Favoritrecept – Våra 10 bästa recept ostkaka

Ostkaka på Keso – Ostkaka är en historisk svensk maträtt med anor från långt innan 1500-talet. Den har till och med varit uppe som förslag till officiell Svensk nationalrätt. Det finns två typer av ostkaka i Sverige,  Hälsingeostkakan och den Småländska. Två helt olika ostkakor som skiljer sig åt i såväl recept, smak, konsistens och tillbehör. Egentligen gör man ostkaka med bland annat ostlöpe men man kan förenkla det och använda keso. Precis det har vi gjort i detta receptet på en lättlagad variant av Småländsk ostkaka.

Recept

(6 port)

  • 3 Ägg
  • 3/4 dl Strösocker
  • 500 g Keso
  • 3 dl Gräddmjölk (50/50 Standardmjölk/vispgrädde)
  • 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Sötmandel
  • 5 st Bittermandel

Skålla mandel och bittermandel, vilket innebär att koka upp mandeln i 1 minut. Nu lossnar skalet och du kan enkelt skala dem. Mal därefter mandeln. Vispa sedan ihop ägg och socker. Rör ned resten av ingredienserna. Smörj en 20 cm springform och häll i smeten. Grädda nederst i ugnen på 175 grader tills den är guldgul, cirka 50 min. Frossa med vispad grädde, bär & sylt.

Kastrull 1 liter Kosmo Dorre Ballongvisp 29 cm OXO Good Grips Bunke Rostfri 5 liter Exxent Träsked 28 cm Exxent Springform Kolstål 20 Exxent Slickepott 25 cm Jonas of Sweden Kökstimer Digital Heirol Tesked lång 4-pack Classic Dorre

 

Tillbaka till Våra 10 bästa recept

Kitcha - Köksredskap och bartillbehör

Vi är det lilla matlagningsintresserade familjeföretaget som tröttnade på köksredskap med bristfälliga artikelbeskrivningar och missvisande produktbilder. Med det sagt så drog vi igång Kitcha där målet är att alla artiklar ska ha en utförlig och informativ beskrivning både i text och bild. Vi vill ha nöjda kunder och dessutom belasta miljön så lite som möjligt med felköp eller onödiga returer. Det är det som har varit vår idé sedan 2016.

Till butiken

På Kitcha handlar du fraktfritt över 499 kr. Dessutom erbjuder vi öppet köp i 60 dagar och trygga betalningsalternativ med Klarna. Alla beställningsbara produkter finns i lager för snabb leverans med DHL till närmaste utlämningsställe.

Leveransinformation