Coleslaw Het – Recept Coleslaw med sambal oelek och ingefära
Coleslaw Het – Den krämiga vitkålssalladen är det perfekta tillbehöret till grillat och burgare. Amerikanarnas stolthet som egentligen följde med nederländska emigranter över Atlanten för över hundra år sedan. Namnet kommer nämligen från det Holländska koolsla som är en förkortning av koolsalade vilket betyder kålsallad. Här har vi hottat upp den klassiska kålsalladen med Sambal oelek men också ingefära för att ge den lite klös.
Recept
(4 port)
- 250 g Vitkål
- 1 Morot
- 1/2 Rödlök
- 1/2 Röd spetspaprika
- 1 dl Creme fraiche
- 1/2 dl Majonnäs
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 tsk Farinsocker
- 1 tsk Riven färsk ingefära
- 1 tsk Sambal oelek
- Salt & Peppar
Rör ihop creme fraiche, majonnäs, senap, farinsocker, sambal oelek och ingefära till en dressing. Strimla vitkål, paprika samt rödlök tunt på mandolin. Skala och riv moroten grovt. Blanda därefter ihop grönsakerna med dressingen och smaka av med salt & peppar. Låt salladen stå i kylen ett par timmar och gotta till sig, inte nödvändigt men ger bäst smak.
Tillbaka till Våra 10 bästa recept
Vi är det lilla matlagningsintresserade familjeföretaget som tröttnade på köksredskap med bristfälliga artikelbeskrivningar och missvisande produktbilder. Med det sagt så drog vi igång Kitcha där målet är att alla artiklar ska ha en utförlig och informativ beskrivning både i text och bild. Vi vill ha nöjda kunder och dessutom belasta miljön så lite som möjligt med felköp eller onödiga returer. Det är det som har varit vår idé sedan 2016.
På Kitcha handlar du fraktfritt över 499 kr. Dessutom erbjuder vi öppet köp i 60 dagar och trygga betalningsalternativ med Klarna. Alla beställningsbara produkter finns i lager för snabb leverans med DHL till närmaste utlämningsställe.