Bästsäljande varumärken

Bästsäljande varumärken - Jonas of Sweden

Jonas of Sweden

Bästsäljande varumärken 1 – Jonas of Sweden är klassiska robusta redskap där kvalitet och funktion har varit ledord sedan början på 1930-talet. Det är de rostfria köksredskap som blivit deras signum. Det är rejäl köksutrustning framtagen för att klara de höga kraven i proffsköken. Förutom det självklara att det rostfria stålet är ett hållbart material så har det även hygieniska egenskaper som gör det till ett perfekt materialval vid tillverkning av köksredskap. Det är helt enkelt perfekt vid matlagning och avger ingen doft eller smak på livsmedel. Andra fördelar med köksredskap i rostfritt stål är att det är lätt att rengöra och så ger det köksredskap med enkla snygga linjer. Sist men inte minst så är stålet ett relativt miljövänligt material då det är 100% återvinningsbart.

Litermått Rostfritt med fot Jonas of Sweden Litermått Rostfritt med fot Jonas of Sweden

Som leverantör till både proffsiga restauranger och glada amatörer så är företaget bakom Jonas of Sweden lyhörda och känsliga för nya produkter. De strävar alltid efter att förbättra befintliga produkter. Funktion, hygien och kvalitet har alltid och kommer alltid att vara ledord vid Jonas of Swedens produktutveckling.

Bunke Rostfri 3 liter Jonas of Sweden Bunke Rostfri 3 liter Jonas of Sweden

Klassiker

Jonas har ett brett utbud av bra samt traditionella köksprodukter. Det mesta som man kan tänka sig behöva vid matlagning och bakning. De allra flesta av produkterna är utvecklade i samarbete med professionella kockar och sedan testade i godkända provkök. Flera av köksredskapen från Jonas är odödliga klassiker som exempelvis potatisskalaren och alla de olika bunkarna. Potatisskalaren från Jonas har man tillverkat i 100 miljoner (!) exemplar och sålt i fler än 40 länder. Det anmärkningsvärda är att designen har sett likadan ut i 60 år. Jonas of Swedens köksprodukter använder idag många proffskök. Framförallt är det de rostfria bunkarna och proffsvisparna som lockar. Bunkarna använder man intensivt till det mesta såsom vägning, mätning vispning och då är hög kvalitet viktigt.

Ballongvisp 28 cm Jonas of Sweden Ballongvisp 28 cm Jonas of Sweden

Historia

Historien bakom Jonas of Sweden börjar redan i början på 1930-talet i småländska Bredaryd med tillverkning av brödpenslar i trä. Första kunderna var Åhlén & Holm och KF. Under det sena 90-talet köpte företaget upp Motala metalltryckning som tillverkade rostfria bunkar och köksmått vilket man var marknadsledande på i Sverige (och fortfarande är…). Även AB Mekanoverken husgerådsavdelning blev förvärvat under slutet av 90-talet där bland annat den berömda potatisskalaren blev producerad.

Potatisskalare Rostfri Jonas of Sweden Potatisskalare Rostfri Jonas of Sweden

För oss på Kitcha så är Jonas of Sweden en riktig favorit bland varumärken. De står för det vi tycker är viktigt; köksredskap med kvalitet och funktion. Majoriteten av köksredskapen är tillverkade i två material som vi verkligen gillar, rostfritt stål men också trä. Båda materialen är 100% återvinningsbara och bidrar därför till en mer hållbar miljö i köket. Sen är vi också svaga för köksutrustning som man använder i proffsköken vilket brukar vara en garanti för bästa kvalitet.

Durkslag 23 cm Jonas of Sweden Durkslag 23 cm Jonas of Sweden

Bästsäljande varumärken - Exxent

Exxent

Bästsäljande varumärken 2 – Exxent är ett av Sveriges ledande varumärke inom restaurang-och köksutrustning för både företag och konsumenter. Deras produktsortiment är synonymt med stilren, funktionell, svensk design och kvalitet. De är rejäla och tåliga för att klara det höga tempot och den tuffa vardagen i ett professionellt kök. Något som gjort Exxent till en favorit hos många professionella kockar men även hos hemmakockar.

Stekpanna 28 cm Dupont Exxent Stekpanna 28 cm Dupont Exxent

Det här är varumärket för alla som gillar att skapa restaurangkänsla hemma både under matlagningen och vid presentationen. Grymma biffbankare samsas med lättanvända stekpannor omen också baktillbehör för den mest kräsne hobbybagaren. Här kan alla hitta något vare sig du brinner för trendig streetfood och klassisk husmanskost eller blandar drinkar i baren.

Barset 6 delar Exxent Barset 6 delar Exxent

Historia

Varumärket ingår i MerxTeam som blev grundat 1984 i Göteborg av tre entusiastiska personer. Dessa tre hanterade från början alla olika delar i företaget från en liten lägenhet på Kronhusgatan. Hjärtat i företaget var köket, där gjorde man upp affärerna och hela hemmet var fyllt av senaste nytt inom serveringstillbehör och kökutrustning . Företaget växte så småningom ur den lilla lägenheten på Kronhusgatan, men företagets hjärta förblev i köket.

Tacoställ 2 Fack Rostfritt Exxent Tacoställ 2 Fack Rostfritt Exxent

Trots företagets snabba expansion har de som företag lyckats behålla det personliga engagemanget som går långt utöver de vanliga för att erbjuda högkvalitativa produkter för både proffs och konsumenter. Företaget är i ständig utveckling och förändring där drivna medarbetare med vilja att fortsätta bära facklan från den lilla trion i lägenheten. De letar hela tiden efter nya utmaningar och tillvägagångsätt för att driva företaget mot att nya höjder.

Springform Kolstål 26 Exxent Springform Kolstål 26 cm Exxent

Restaurang-känsla

Om du som vi gillar stryktåliga köksredskap där funktionen kommer i första hand och pastell-färgerna lyser med sin frånvaro så kommer du gilla Exxent. Om du dessutom har en fäbless för rostfritt och riktigt bra priser så behöver du inte leta vidare. Det är här du ska köpa dina köksredskap. Här hittar du det mesta du kan behöva i köket och flera av produkterna har en viss ”restaurangköks-känsla” över sig. Allt från plansteksbrädor och skärbrädor i trä till de populära rostfria grytorna ingår i sortimentet.

Planksteksbräda 4-pack 32x17 Exxent Planksteksbräda 4-pack 32×17 Exxent

Bästsäljande varumärken - Dorre

Dorre

Bästsäljande varumärken 3 – Dorre är ett varumärke med många snygga men också prisvärda köksredskap i sitt sortiment. Visionen bakom Dorre är att skapa produkter som håller hög kvalitet men ändå till vettiga priser. Den röda tråden som löper genom hela sortimentet är tilltalande utseende samt produkter som man dessutom behöver i vardagen.

Kyiv mule Bägare Oliver Dorre Kopparmugg Kyiv mule – Moscow mule Oliver Dorre

Idag är det tredje generationen som driver familjeföretaget Dorre Home. För att hänga med i dagens snabba trender har Dorre en organisation som gör att de har lätt att gå från tanke till handling. De har inga långa beslutsvägar och kan därmed snabbt ta fram nya produkter. På så vis har företaget blivit branschledande på att presentera ny heta designprodukter inför varje säsong.

Diskställ Två plan Disa Dorre Diskställ Två plan Disa Dorre

Historia

När Ove och Inga-Lisa Johansson startade upp företaget i källarvåningen i Söpnarby 1963 så sålde de sina varor till bland annat PUB och NK i Stockholm. Produkterna var ofta i smide, koppar, trä och keramik som var handtillverkade av antingen lokala krafter eller inköpta från leverantörer i Sverige. Efter tio år hade företaget vuxit ur källarvåningen och man flyttade till lokalerna som de än idag använder för sin verksamhet.

Lykta Bioetanol Svart Sundby Dorre Lykta Bioetanol Svart Sundby Dorre

Under tidigt 80-tal klev sönerna Christer och Lars in i bilden och sakta men säkert växte de in i rollerna som företagsledare. Hårt arbete med många resor genom Sverige för kundbesök och utställningar följde genom åren. Under denna tid köptes allting från Sverige. Med en alltmer konkurrens och prispress började man se över leverantörer under slutet på 80-talet och början på 90-talet, blickarna föll på Portugal och Polen. Där kunde man hitta bra kvalité på koppar, keramik, smide och glas. I samma veva började mässor i framförallt Frankfurt bli mer och mer intressanta där kontakter kunde knytas mot Asien och därför blev nästa naturliga steg för inköpen just Kina. Sedan slutet på 90-talet och början på 00-talet är det från Asien större delen av inköpen kommer från.

Smashjärn till burgare Smera Dorre Smashjärn till burgare Smera Dorre

Under 2018 var det dags för tredje generationen att kliva in i bolaget. Även om sönerna Robin och Roy arbetat många timmar på både lager och butik blev rollerna nu en helt annan.

Mortel Granit Mira Dorre Mortel Granit Mira Dorre

Trender

Under de senaste åren har Dorre fokuserat på tre områden; Kök, Bar & Living. De två förstnämnda är kategorier som de arbetat länge med och är genuint duktiga på. Living är den nyaste i kategorierna och den som är mest trendkänslig vilket vi gillar. Här finns den verkliga utmaningen i ”att ta fram produkter som våra kunder igår inte visste om att de ville ha, men idag måste ha det”. Det pågår ett kontinuerligt arbete på vad marknaden efterfrågar och vilka trender som finns eller vad som är på väg in. Dorre ser sig ändå inte som någon trendsättare, men när trenden dragit igång, då står de på startlinjen.

Pizzaspade BBQ 65 cm Dorre Pizzaspade BBQ 65 cm Dorre

Här hittar fler varumärken som finns i vårt sortiment.