Äppelkaka med brynt smör

Äppelkaka med brynt smör – Recept äppelkaka

Favoritrecept - Våra 10 bästa recept Äppelkaka med brynt smör

Äppelkaka med brynt smör – Det finns oändligt med recept på äppelkaka. Alla möjliga varianter men alla har en sak gemensamt, de innehåller äpple i någon form. Redan 1755 så dök det upp ett recept på skånsk äppelkaka i Cajsa Wargs kokbok. Men hon var inte först utan redan på 1400-talet bakade man pajer på äpple i England men då utan socker som var väldigt dyrbart. Men på 1500-talet tog holländska bagare nästa steg och förvandlade den osötade äppelpajen till ett sött bakverk. Här är ett recept på en saftig äppelkaka med klassisk smak av kanel och ett krispigt täcke av havregryn. Till det har vi adderat brynt smör för en rundare och nötigare smak.

Recept

(6-8 port)

  • 150 g Smör
  • 6 st Äpple
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 2 dl Strösocker
  • 3 dl Havregryn
  • 2 tsk Kanel malen
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 dl Ljus sirap
  • 2 msk Mjölk

Smält samt bryn smöret gyllene och ställ åt sidan. Smöra därefter en form, en 26 cm springform är en bra storlek. Skala, kärna ur och skiva äpple tunt med mandolin. Lägg äppelskivorna snyggt i den smorda formen. Blanda övriga ingredienser med det brynta smöret. Fördela blandningen ovanpå äppelskivorna. In i ugnen på 170-180 grader varmluft i cirka 25 minuter. Använder du springform så sätt även en plåt under i fall formen läcker. Klart👍

Kastrull 1 liter Exxent Spiralvisp 23 cm Jonas of Sweden Mandolin Mano Dorre  Springform Kolstål 26 Exxent Brödpensel Bokträ Jonas of Sweden Bunke Rostfri 3.5 silikonbotten Exxent Kökstimer magnetisk Heirol Tårtspade med gafflar Sallie Dorre

 

Tillbaka till Våra 10 bästa recept

Kitcha - Köksredskap och bartillbehör

Vi är det lilla matlagningsintresserade familjeföretaget som tröttnade på köksredskap med bristfälliga artikelbeskrivningar och missvisande produktbilder. Med det sagt så drog vi igång Kitcha där målet är att alla artiklar ska ha en utförlig och informativ beskrivning både i text och bild. Vi vill ha nöjda kunder och dessutom belasta miljön så lite som möjligt med felköp eller onödiga returer. Det är det som har varit vår idé sedan 2016.

Till butiken

På Kitcha handlar du fraktfritt över 499 kr. Dessutom erbjuder vi öppet köp i 60 dagar och trygga betalningsalternativ med Klarna. Alla beställningsbara produkter finns i lager för snabb leverans med DHL till närmaste utlämningsställe.

Leveransinformation