Apelsin- och morotsmarmelad med sting

Apelsin- och morotsmarmelad med sting – Recept Marmelad

Apelsin- och morotsmarmelad med sting

Apelsin- och morotsmarmelad med sting – Egen marmelad är en av våra absoluta favoriter och något som vi gör väldigt ofta. Går att variera i oändlighet och man kan använda de ingredienser som själv tycker bäst om. Kombinationen apelsin och morot ger en perfekt mix av syra och sötma samtidigt som det ger marmeladen en fantastisk färg. För att spetsa till marmeladen så har vi tillsatt ingefära och chili så man får det där lilla extra för en riktig smakexplosion. Det här receptet går utmärkt att förändra genom att byta ut apelsin mot annan citrus som clementin eller blodapelsin. Gillar man inte hettan från chilin eller ingefäran så är det bara att plocka bort eller minska mängd. Lycka till🍊 Tangerine Emoji

Recept

(2 st 500 ml burkar)

  • 3-5 Apelsiner (ca 400 g fruktkött)
  • 2 Morötter (ca 200 g skalad)
  • 20 g Färsk ingefära (skalad)
  • 1 st Röd chili (spansk peppar)
  • 500 g Syltsocker
  • 2 dl Vatten

Tvätta apelsinerna noga och skala av det yttersta skalet på 2 av apelsinerna som sedan strimlas ner fint. Skala därefter apelsinerna med en kniv så att allt det vita är borta och där är endast rent fruktkött kvar. Tärna ner apelsinerna i centimeterstora bitar. Skala morötterna och riv på rivjärnets fina sida. Skala och riv ingefäran fint, hacka även igenom ingefäran med en kniv så att det inte är trådigt. Finhacka chilifrukten för att sedan lägga den i en kastrull tillsammans med fruktkött och skal från apelsin, morötter, ingefära, syltsocker och vatten. Sätt kastrullen på spisen och låt småkoka under omrörning i 15 minuter. Skumma under tiden även bort slagg som lägger sig på ytan. Låt svalna lite innan det hälls upp i burkar.

Potatisskalare Ergonomisk Jonas of Sweden Rivjärn Etsade skär Exxent Skärbräda 35x25 Grå BIO-PE DaloLindén Kockkniv 20 cm Lion Sabatier Pluton Kastrull 2.4 liter Exxent Träsked 23 cm Exxent Hålslev 10 cm Rostfritt Exxent Glasburk med snäpplock 50 cl

 

Tillbaka till Våra 10 bästa recept

Kitcha - Köksredskap och bartillbehör

Vi är det lilla matlagningsintresserade familjeföretaget som tröttnade på köksredskap med bristfälliga artikelbeskrivningar och missvisande produktbilder. Med det sagt så drog vi igång Kitcha där målet är att alla artiklar ska ha en utförlig och informativ beskrivning både i text och bild. Vi vill ha nöjda kunder och dessutom belasta miljön så lite som möjligt med felköp eller onödiga returer. Det är det som har varit vår idé sedan 2016.

Till butiken

På Kitcha handlar du fraktfritt över 499 kr. Dessutom erbjuder vi öppet köp i 60 dagar och trygga betalningsalternativ med Klarna. Alla beställningsbara produkter finns i lager för snabb leverans med DHL till närmaste utlämningsställe.

Leveransinformation