Rabarbersaft Kallrörd

Rabarbersaft Kallrörd – Recept hemgjord saft!

Favoritrecept – Våra 10 bästa recept Rabarbersaft

Rabarbersaft Kallrörd – Något mer somrigt än rabarbersaft finns det nog inte. Att röra ihop en riktigt god rabarbersaft är även det optimala sättet att ta tillvara sina rabarber på. Du får dessutom en läskande saft med hög syra och härlig sötma på köpet. Perfekt att göra som koncentrat och frysa in på plastflaskor för att ta fram när man blir är sugen på lite sommarsmaker. Annars håller den sig upp till 2 veckor i kylen. Går enkelt att göra som kallrörd saft och rabarbern trivs utmärkt i kombination med både jordgubbar och citron. Här ett enkelt recept på koncentrat som man sedan blandar 1+4 delar.

Recept

(ca 4 liter koncentrat)

  • 3 kg Rabarber
  • 3 st Citroner
  • 3 liter Vatten
  • 30 g Citronsyra
  • 3 kg Strösocker

Skölj, ansa och skär rabarbern i mindre bitar, 1-2 cm stora. Skölj citronerna noga och skär dem i skivor. Lägg rabarber och citron i en stor bunke eller gryta. Koka upp vatten med citronsyra och häll det över rabarberblandningen. Blanda runt och ställ det svalt för att stå och dra i 2-3 dygn. Man kan med fördel röra om någon gång då och då. Därefter silar man av saften från rabarbern och citronskivorna genom en finmaskig sil eller silduk. Blanda ner sockret i vätskan och rör tills det har löst sig, vilket brukar ta en stund. Nu är saften klar för att fylla på flaskor.

Knivset Professional 3 delar Exxent Skärbräda med mätpunkter Akacia Satake Skärbräda 35x25 Beige BIO-PE DaloLindén Bunke Rostfri 9 liter Jonas of Sweden Gryta 4.4 liter Halvhög Exxent Träslev 35 cm Jonas of Sweden Durkslag 28 cm Rostfritt Jonas of Sweden Passersil 16 cm Dubbelnät Exxent

 

Tillbaka till Våra 10 bästa recept

Kitcha - Köksredskap och bartillbehör

Vi är det lilla matlagningsintresserade familjeföretaget som tröttnade på köksredskap med bristfälliga artikelbeskrivningar och missvisande produktbilder. Med det sagt så drog vi igång Kitcha där målet är att alla artiklar ska ha en utförlig och informativ beskrivning både i text och bild. Vi vill ha nöjda kunder och dessutom belasta miljön så lite som möjligt med felköp eller onödiga returer. Det är det som har varit vår idé sedan 2016.

Till butiken

På Kitcha handlar du fraktfritt över 499 kr. Dessutom erbjuder vi öppet köp i 60 dagar och trygga betalningsalternativ med Klarna. Alla beställningsbara produkter finns i lager för snabb leverans med DHL till närmaste utlämningsställe.

Leveransinformation