Skärbrädor
Skärbrädor – Ett köksredskap som fått rejält höjd status senaste åren tack vare både matlagningsprogram och inredningstidningar. Idag är en skärbräda inte bara ett köksredskap utan även en inredningsdetalj. Få saker är så snyggt och lyfter köket så mycket som några riktigt fina träskärbrädor. Dessutom är det ett fantastiskt redskap i köket och devisen verkar vara att ju större och tyngre desto bättre. Till viss del stämmer detta men det är långt ifrån sanningen. Bäst är om man har två tre olika skärbrädor för olika ändamål. Kanske även olika storlekar och av olika material.
Visar alla 33 resultat
-
Dorre Serveringsbräda Sonja
199 kr -
Exxent skärbräda björk
219 kr -
Dorre Skärbräda bambu 40×30
349 kr -
Exxent skärbräda gummiträ 60×30
599 kr -
Dorre Cora Skärbräda 32 cx 23 cm
199 kr -
KAMPANJ 17%
Mason Cash Träskärbräda bambu 37×37
599 kr499 kr -
KAMPANJ 7%
Blomsterbergs skärbräda 45×30
539 kr499 kr -
Dorre Brödset Saki
299 kr -
KAMPANJ 11%
Exxent skärbräda 75×30 gummiträ
659 kr589 kr -
KAMPANJ 28%
Dorre Uri Serveringsset
249 kr179 kr -
Xantia Serveringsbräda Akacia 26×18 cm
199 kr -
KAMPANJ 19%
Skärbräda med 3 bleck 48×32 Continenta
1.595 kr1.299 kr -
KAMPANJ 19%
Skärbräda med bleck 48×32 Continenta
1.475 kr1.199 kr -
Dorre Skärbräda 32×22 akaciaträ
189 kr
Träskärbrädor
Träskärbrädor har blivit omåttligt populära och särskilt de som är stora och tunga. Dessa kan kosta från några hundra upp till många tusen, beroende på tjocklek och tillverkningsteknik. De allra ”finaste” anser många vara de som är tillverkade i ändträ som man kallar det, dvs brädan består av hoplimmade stående stavar. Detta ger det bästa underlaget för dina knivar. På tal om knivar så är en skärbräda i trä det bästa underlaget för kniven. Det är lagom mjukt och skadar inte eggen lika mycket som en i plast. Sen finns det förstås en ytterligare står fördel med träskärbrädan, den åldras med värdighet. Det är först när man använt den några år som den verkligen börjar få status. Då börjar den få en härlig patina som visar att du är en fantastisk kock i köket. Viktigt att tänka på när det gäller den typen av skärbrädor är att de kräver någon form av regelbundet underhåll för att inte spricka.
Plastskärbrädan
Den allra enklaste är en skärbräda i plast och dessa brukar finns i många olika storlekar. De allra tunnaste i plast bör man undvika för det är oundvikligt att de kommer att gå sönder när kniven har skurit tillräckligt många gånger i den. Satsa hellre på två stycken i olika storlekar som är runt en halv till en cm tjock. De självklara fördelarna med en plastskärbräda är att de är hygieniska (tänk fisk och kyckling), lätta att rengöra och tar liten plats när du inte använder den. Nackdelarna kan vara att de kanske inte ligger helt still och att de inte åldras särskilt attraktivt.