Mortel

Mortel – Det finns vissa köksredskap som passar lika bra som inredningsdetaljer som faktiska hjälpmedel i köket och en av dessa är en mortel. Det är något speciellt över deras runda blytunga stil i granit eller gjutjärn tillsammans med stöten som gör att de alltid kan stå framme. Nog om utseende, det är ju trots allt funktionaliteten vi är ute efter.

Visar alla 7 resultat

Mortel

En mortel använder man för att stöta eller mosa hela kryddor och liknande. Det är när man gör det som man frigör alla smaker och dofter. Den som gjort korv från grunden vet att kryddorna är avgörande och självklart är då en mortel en bra hjälpreda. De kommer i många olika storlekar och material. Större är så klart tyngre men med en tung stöt är det oftast lättare att mortla. Materialval är inte viktigt, välj en som bra ut. De allra flesta är tillverkade i granit vilket är ett klart billigare alternativ till de som är gjorda i marmor. Det finns även riktigt snygga mortlar i gjutjärn om man hellre vill ha det.