Termometrar

Att använda termometrar i köket är en självklarhet för vissa men många utgår istället från tillagningstid för att avgöra när en maträtt är klar. Visst det är enkelt och smidigt men tänk att en styckningsdetalj kan vara olika tjockle och har därmed olika tillagningstider.

18 produkter

En köttermometer eller stektermometer löser det problemet genom att helt enkelt mäta temperaturen i mitten. Vilket den bästa temperaturen är beror förstås på typ av kött och hur väl tillagat du vill att det ska vara. Om du ska tillaga i ugnen så kan det vara smart att välja en köttermometer som har sladd. På så vis kan du låta mätstickan sitta i köttbiten under hela tillagningsprocessen och du slipper bränna dig i onödan.

Även för den som bakar kan en termometer vara bra att ha – för till exempel mätning av degvätska eller när man kokar kola. Flera använder också en termometer för att se om ett bröd är genombakat eller inte. När du grillar är det förstås också viktig med en grilltermometer som mäter temperaturen. Undvik att göra misstaget som en del gör – börja skära i köttet för att se om det är klart. Det som händer då är att köttsaften rinner ut och köttet blir torrt.