Skalkniv

En skalkniv kan i många fall vara detsamma som en grönsakskniv eller liknande. Det som är bra med en skalkniv är förstås att den är liten tillika har ett mindre blad i förhållande till handtaget vilket därmed underlättar själva skalprocessen. Du får bättre kontroll över själva bladet och spetsen – den blir som en förlängning av din hand.

12 produkter

En av de vanligaste uppgifterna för en skalkniv måste vara att skala lök och så länge det är en gul- eller röd lök så är det en relativt enkel uppgift men en pärllök kan vara en plåga att skala med tanke på deras storlek men det finns ett smart trick som underlättar jobbet: ta en skalkniv, skär av toppen som är mittemot roten. Lägg i kokande vatten i ett par minuter och häll sen av. Låt dem svalna tillräckligt mycket så du inte bränner dig. Kläm nu försiktigt på varje lök vid rotänden. Löken poppar nu enkelt ur sitt skal. Slutligen skär du av återstoden av roten.