Pizzasten och baksten

Sassafras produkter i Superstone® tillverkas av stengods, vilket är ett optimalt material för brödbakning. Stengodset absorberar fukt från degen och skapar på så vis en knaprig skorpa och luftigt innanmäte. Många av de bästa bagerierna i världen bakar i stenugn och med denna sten i Superstone återskapas den torra miljö som är optimal för bakning av pizza, bröd, bullar och kakor.

6 produkter

Superstone® är ett hållbart material, men stora temperaturväxlingar kan leda till sprickor och krackeleringar. Termisk chock inträffar vid stora temperaturväxlingar, till exempel om en frusen pizza läggs på en het sten eller om en het sten spolas med kallt vatten. Pizzasten och baksten

Stenen behöver inte blötläggas innan användning, men rekommendationen är att stenen bränns av innan första användning för att skapa en bortstötande yta (eng. Non-stick). Olja in stenen med lite matolja och grädda den i 200 grader i 60 minuter.

Vid användning av stenen rekommenderas att den oljas in lätt och pudras med lite majsmjöl. Stenen kommer att bli mörkare med tiden. Detta innebär att stenen har mognat och vanligtvis behöver den då inte oljas in vid användning.

I många recept ska pizzan eller brödet läggas på en förvärmd sten. Värm stenen i nedre delen av ugnen och lägg över pizzan med hjälp av en brödspade.

Stenen kan även användas till att värma rester av pizza, paj och bakverk. Tina frusen mat innan den placeras på en het sten, alternativt lägg den frusna maten på en rums-tempererad sten innan de tillsammans placeras i ugnen.

Superstone® kan även användas i såväl konventionell som varmluftsugn och i mikrovågsugn. Bäst resultat fås i konventionell eller varmluftsugn.

Vid rengöring av stenen skrapas eventuella matrester först bort med en degskrapa. När stenen kallnat diskas den med en mjuk borste varmt vatten. Använd inte diskmedel. Låt stenen lufttorka eller i eftervärmen i din ugn.

Köp din Pizzasten och baksten här